Wat is vetverbranding? Vetverbranding duidelijk uitgelegd in dit YouTube filmpje Je…"/>
Wat is vetverbranding? Vetverbranding duidelijk uitgelegd in dit YouTube filmpje Je…"/>
Vetverbranding

Vetverbranding, de beste manier om buikvet te verbranden

Wat is vetverbranding?

Vetverbranding duidelijk uitgelegd in dit YouTube filmpje

Je lichaam heeft energie nodig om goed te kunnen functioneren. Deze energie haalt je lichaam uit koolhydraten, eiwitten en vetten.

In eerste instantie worden als je energie verbruikt, altijd eerst de koolhydraten verbrand. Bij dit proces worden koolhydraten in je lichaam omgezet in glucose.
Wanneer de koolhydraten op zijn, gaat je lichaam eiwitten en vet verbranden. Het proces om vet om te zetten naar energie is anders dan het proces van koolhydraten omzetten.

Vetverbranding gebeurt dus als je de voorraad koolhydraten in je lichaam hebt verbruikt.

Eigenlijk heel simpel gezegd is vet verbranding een stofwisselingsproces, die plaatsvindt als we vetten omzetten naar energie.

Een negatieve energiebalans is wanneer ons lichaam meer energie verbrand dan er wordt opgenomen, dan is het vetverbranding.
Bij een positieve energiebalans komt er meer energie binnen dan er dan noodzakelijk is, en start het lichaam met het opslaan van vet.

Word je er ook moe van om met overmatig buikvet rond te blijven lopen,
een trage schildklier, weinig energie en een slechte spijsvertering? Klik dan nu voor de oplossing.

Wat gebeurt er als we meer eten dan we nodig hebben?

buikvet kwijtraken

Ons lichaam zet het voedsel om in glucose. Glucose is een belangrijke energiebron voor het lichaam. Het lichaam maakt vervolgens het hormoon insuline aan om de glucose uit het bloed op te kunnen nemen in de cellen. Insuline wordt aangemaakt door de alvleesklier. Insuline is de portier van onze cellen en opent de deur waardoor de glucose in de cel kan binnenkomen en verder kan worden gebruikt voor de energieproductie.

We hebben verschillen de soorten cellen, naast spiercellen en hersencellen hebben we ook vetcellen. Als we door teveel voedsel meer glucose hebben dan we op dat moment kunnen gebruiken, wordt de overtollige hoeveelheid opgeslagen in de lever als glycogeen. In de lever kan echter maar een beperkte hoeveelheid glycogeen opgeslagen worden. Wanneer de lever vol zit, wordt de rest opgeslagen on onze vetcellen….

Waarom is buikvet verbranden zo lastig?

Nog te vaak wordt gedacht en gezegd; ach joh, effe wat minder eten, dan ben je dat buikvet zo kwijt. Was het maar zo!

Cortisol, het stresshormoon zorgt ook voor meer buikvet, aldus internist-endocrinoloog Liesbeth van Rossum, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum in een interview in het AD.

Bijna iedereen heeft wel eens zijn of haar buikomvang gemeten, wanneer je het lichaamsvet rondom je middel meet, meet je eigenlijk visceraal vet. Dit is het vet dat om de organen in je buik zit. Het is heel normaal om wat visceraal vet te hebben, maar een te hoog gehalte kan voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Visceraal vet is het gevaarlijke buikvet dat zich rond de organen nestelt en stofwisselingsziekten kan veroorzaken bron.

Visceraal vet is wat dieper opgeslagen in de huid. Rondom belangrijke organen als de lever, alvleesklier en nieren zit visceraal vet, welke ervoor zorgt dat de organen elkaar niet raken.

Adiponectine, het vethormoon, reguleert uw lichaamsvet. Visceraal vet werkt adiponectine tegen. Daardoor produceert uw lichaam meer vet dan dat u feitelijk nodig hebt. Een hoog niveau aan visceraal vet is ook van invloed op uw gevoeligheid voor insuline. Dit betekent dat het op latere leeftijd kan leiden tot diabetes type 2.

vetverbranding buikvet

Talloze studies hebben aangetoond dat het Ketodieet een effectieve en snelle manier is om gewicht te verliezen en buikvet te verbranden zonder dat je calorieën hoeft te tellen

Wat is de reden dat je geen vet verbrand?

 • Je hebt veel last van stress. Stress heeft echt serieuze invloed op je figuur. Onderzoekers van Yale University hebben ontdekt dat cortisol, het stresshormoon, je lichaam van binnenuit verandert en ervoor zorgt dat je niet alleen meer buikvet aanmaakt, maar dat je buik ook meer vet opslaat. Bron
 • Je doet buikspieroefeningen om een strakke buik te krijgen. Maar helaas, wanneer je alleen maar buikspieroefeningen en verder niets doet, heeft het geen enkele zin. Buikspieroefeningen verstevigen je buikspieren, maar verbranden geen buikvet.
 • Je doet alleen aan cardio. Cardio is goed voor je, maar vergeet ook zeker krachttraining niet. Met krachttraining verbrand je calorieën en door de combinatie zal je resultaat gaan zien.
 • Je slaapt te weinig. Als je te weinig slaapt maakt je lichaam meer cortisol aan, wat hetzelfde effect heeft op je lijf als stress. Daarnaast mist je lichaam door slaapgebrek energie, en je lichaam wil dat compenseren, en doet dat door om extra eten te vragen. Daardoor is de kans groter dat je meer gaat eten dan dat je lichaam eigenlijk nodig heeft.
 • Je eet te weinig vetten. het klinkt onlogisch, je wilt buikvet kwijtraken en toch moet je vetten eten? Wat de meeste mensen niet weten is dat je ook vetten nodig hebt om in leven te blijven. Er bestaan heel veel goede vetten, die noemen we onverzadigde vetten. Die zitten in vette vis, avocado en ook in noten.
 • Je eet te vaak ongezond bewerkt voedsel. Je kunt het beste gaan voor vers fruit, verse groentes en biologische producten.
 • Je drinkt niet voldoende water. Gemiddeld is 2 liter water per dag voldoende. Een goed gehydrateerd lichaam zorgt ervoor dat je metabolisme sneller werkt, waardoor je je eten sneller verbrandt.

buikvet verliezen water drinken

Wondermiddel snel afvallen

Natuurlijk is iedereen op zoek naar Hét wondermiddel waarmee ze snel en pijnloos afvallen.

Een wondermiddel voor snel afvallen van buikvet is kokosolie. Dat heeft ermee te maken dat kokosolie rijk is aan middellange keten vetzuren (MCT). Je lichaam gebruikt deze vetzuren grotendeels als energie, maar ze zorgen ook voor de regulatie van de aanmaak van vetweefsel.

Onderzoek toont aan dat middellange keten vetzuren, uit onder meer kokosolie, je goed helpen vet te verliezen zeker van je bovenlichaam en je buik. De vetzuren bevorderen het afvallen veel meer dan lange keten vetzuren, die je bijvoorbeeld veel in olijfolie en vette vis zoals makreel vindt. Bron

Voedingsmiddelen bevatten helaas bijna geen middellange keten vetzuren. Kokosolie bevat deze wel, tweederde deel zelfs.

Je kunt de dag starten met een theelepel koksolie op je nuchtere maag, dag geeft direct een energie boost. Daarnaast kan je kokosolie gebruiken als je gaat koken.

Snel afvallen buikvet

Jaaaa, dat is inderdaad wat de meeste mensen willen, snel buikvet verliezen. Het ligt eraan wat jouw definitie van ‘snel’ is, maar buikvet verliezen kost tijd.
Wat je hier zelf aan kunt doen:

 • de juiste mindset, focus op het resultaat, zie jezelf al in de gewenste situatie, en blijf dit voor je zien.
 • verminder je stress
 • zorg voor voldoende slaap
 • eet gezond
 • vermijd suiker
 • beweeg voldoende, liefst elke dag

Blijf doorgaan, geef niet op, uiteindelijk behaal je het resultaat wat je wilt hebben!

In Minder Dan 5 Dagen… Kun Jij Je Lichaam OVERHALEN  Om Vet Te Gebruiken als Brandstof Wat Zorgt Voor Eindeloos Gewichtsverlies en Onuitputbare Energie

Wat is de beste vetverbrander

Ja, was het maar waar dat we 1 beste buikvet verbrander zouden hebben, dan zouden hééél vééél mensen hier gebruik van gaan maken.
Helaas is het een combinatie van factoren, zoals je kunt lezen in deze blog.

Vetverbranding stimuleren

De oplossing om overtollig vet te verbranden heeft alles met leefstijl te maken. Gezond eten, voldoende water drinken, voldoende slapen, rusten, voldoende bewegen, de combinatie tussen cardio en krachttraining, uiteraard de juiste mindset, de juiste supplementen zoals Omega-3 visolie, stress zoveel mogelijk beperken, het is echt een combinatie van al deze aspecten. Waarschijnlijk zal je nu denken, pffff dat is nogal wat, maar begin met een kleine stap, zorg dat je die volhoudt, en breidt het dan uit met de volgende stap.

Zie het als het bouwen van een huis, je begint met de voorbereiding, een haalbaar plan, vervolgens met de fundering, en zo ga je telkens een stukje verder.

Vetverbranding en hartslag

Als je gaat sporten verbrand je vet en koolhydraten (kh). Bij een relatief lage hartslag, verbrand je procentueel gezien meer vet. Bij een hoge hartslag is het grootste gedeelte dat je verbrand koolhydraten.

Hierbij een voorbeeld hoe dat er dan uitziet:

Maar wist je ook dat:

 • Wanneer je in rust bent je ook calorieën verbrandt
 • Wanneer je na een training gaat rusten, dan verbrand je meer calorieën verbrandt dan wanneer je niet had getraind

Dat je na sport meer calorieën verbrandt dan dat je normaal gesproken in ruststand zou doen, noemen we ook wel het afterburn-effect.

Vetverbranding en hartfrequentie

De ideale hartslag voor het afvallen ligt tussen de 60 tot 70 procent van je maximale hartslag. De vetverbranding komt pas echt op gang als je deze optimale trainingshartslag  langer dan 20 minuten weet vast te houden, daarna begin je het resultaat te merken.

Vetverbranding door sporten

Tijdens inspanning kan het lichaam vetten en/of koolhydraten verbranden. Wanneer deze energiebronnen (voedingsstoffen) worden verbrand, komt er energie vrij.Bij inspanning op een matige intensiteit (bijvoorbeeld wandelen met een snelheid van 5,6km/uur) wordt relatief veel vet verbrand om in de energiebehoefte van de spier te voorzien.Bij inspanning op een redelijk zware intensiteit (bijvoorbeeld hardlopen met een snelheid van 10km/uur) wordt relatief minder vet verbrand om in de energiebehoefte van de spier te voorzien.Vaak doen mensen een heleboel buikspieroefeningen (crunchessit ups) om zo het vet op de buik te verbranden. Dit is echter onzin. Het is niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Uit onderzoek bij tennissers heeft bijvoorbeeld de arm die dominant is en dus tijdens het trainen en wedstrijden spelen veel wordt gebruikt evenveel onderhuids vet als de niet niet dominante arm.

Vet verbranding wandelen

Bij een licht verhoogde hartslag zoals bij wandelen het geval is, begint het lichaam stelselmatig energie te verbruiken. Het lichaam zal hier altijd in eerste instantie energie putten uit de permanente voorraad glucose in de spieren en lever. Als je gaat wandelen, spreekt uw lichaam dus allereerst uw glucosereserves aan totdat deze grotendeels verbruikt zijn.

Bij de meeste mensen duurt dit zo’n 15 tot 20 minuten, mits je niet eet of drinkt in de tussentijd. Pas daarna gaat je lichaam vet verbranden om aan energie te komen. Vanaf dat moment worden dus ook de vetreserves aangesproken.

Drie kwartier wandelen is voor vetverbranding dus effectiever dan viermaal per dag een kwartier. Met 4 sessies van een kwartier verbrand je wel meer calorieën, maar die worden grotendeels uit de glucose voorraad gehaald en niet uit de vetreserves.

Buikvet bevriezen

Een cryolipolyse behandeling oftewel vet bevriezen is een behandeling waarbij plaatselijk vet wordt bevroren. Deze behandeling biedt de oplossing om op een eenvoudige en pijnloze manier definitief van ongewenste vetcellen af te komen.

Wat is een cryolipolyse behandeling precies?

Bekijk op YouTube hoe cryolipolyse werkt

Tijdens de cryolipolyse behandeling worden de vetcellen plaatselijk bevroren, waardoor ze op een natuurlijke manier uit je lichaam worden afgevoerd. Met deze cryolipolyse behandeling kun je van je buikvet afkomen. Het is geen operatie en er worden geen naalden gebruikt.

Wanneer vetcellen aan extreme kou worden blootgesteld, dan wordt een natuurlijk verwijderingsproces in gang gezet wat de vetlaag geleidelijk aan dunner zal maken. Zodra de behandelde vetcellen zijn bevroren, voert het lichaam dit op een natuurlijke manier af.

De cryolipolyse behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, billen, bovenbenen en armen.

buikvet kwijtraken door bevriezing

Buikvet weg met citroen

Als je citroensap met water combineert met gezonde voeding zal je buikvet doeltreffend verbranden doordat je stofwisseling sneller gaat werken.

Citroenen zijn vocht afdrijvend, hierdoor kunnen afvalstoffen je lichaam makkelijk verlaten. De extra vitamine C en antioxidanten in citroen geven je lichaam de boost die het nodig heeft om vet te verbranden

Citroensap reinigt ook nog eens je lever.

Citroensap zorgt er ook voor dat je minder snel weer honger hebt. Drink een glas citroensap met bruiswater op momenten dat je honger krijgt. Je zal merken dat je veel minder gaat snoepen tussen de maaltijden.

Door ’s morgens op je nuchtere maag warm water met citroen te drinken zal je sneller vet verbranden. Het zuur in de citroen zorgt ervoor dat gifstoffen uit je lichaam verwijderd worden en het verbrandt overtollig vet. Je kan het sap ’s morgens best warm drinken omdat het vetverbrandingsproces zo sneller in actie komt. Verder zorgt het voor een goede spijsvertering en zal het je metabolisme verhogen.

Buikvet verwijderen

Buikvet kan ook operationeel verwijderd worden.

Liposuctie is een chirurgische procedure, hiermee bedoelen we het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping (lipo). Vetcellen worden uit het lichaam gezogen met behulp van een smalle cannula (roestvrijstalen buis), die verbonden is met een medisch afzuigsysteem.

Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is. Is de huid dat niet en is er bovendien sprake van cellulitis (sinaasappelhuid) dan kan de abnormale vetafzetting worden verwijderd door middel van dermolipectomie (dermo betekent huid en lipectomie betekent het wegsnijden van vet). Het nadeel van deze operatie is dat er littekens achterblijven.

Beste afslankpillen

Er zijn enorm veel soorten afslankpillen op de markt, maar slechts een handjevol afslank supplementen hebben zich bewezen, en dragen bij aan gewichtsverlies.

De meeste vetverbranding pillen op de markt zijn onder te verdelen in drie soorten:

 • Thermogene vetverbranders: zouden de stofwisseling een boost moet geven, waardoor je lichaamstemperatuur oploopt en je meer calorieën verbrandt.
 • Eetlustremmers: zouden de eetlust verminderen, zodat je weinig honger hebt en minder voedsel eet.
 • Vetblokkers: zouden de opname van voedingsstoffen (zoals vet) blokkeren, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt.

Wij zullen hier nu verder niet ingaan op de verschillende soorten afslankpillen.

Waar we wel super enthousiast over zijn is over Omega 3 vetzuren.

Verschillende vissoorten zoals haring, zalm en  makreel zijn rijk aan omega 3 vetzuren. Het zijn met name de actieve vetzuren EPA en DHA die zorgen voor de gezondheidsvoordelen. Deze actieve vetzuren verlagen je cortisolgehalte, stimuleren de vetverbranding en onderdrukken de eetlust (bron).

Onderzoek toont aan dat de stofwisseling stijgt bij het dagelijks innemen van Omega 3:

 • Gezonde oudere vrouwen moesten 12 gram visolie per dag voor 3 maanden innemen. Het bleek dat de stofwisseling met ongeveer 14% was gestegen, wat overeenkomt met het verbranden van 187 calorieën per dag (bron).

Caloriebehoefte berekenen

Wat is een calorie nou precies? Calorie is net als joule of kilowattuur een eenheid voor energie. Op de achterkant van een verpakking vindt je de hoeveelheid calorieën in het product. Vaak is dit uitgedrukt in Kcal per 100g, per 100ml of soms per portie.

Je lichaam verbruikt dagelijks per kilo een bepaald aantal calorieën. Door je gewicht te vermenigvuldigen met dit aantal calorieën, bereken je jouw dagelijkse behoefte.

De formule ziet er als volgt uit: behoefte (kcal/kg) x gewicht (kg) = dagelijkse caloriebehoefte.

CategorieBehoefte (kcal/kg)
Man inactief29
Man actief33
Vrouw inactief22
Vrouw actief26

Een rekenvoorbeeld: Inactieve vrouw van 65 kilo =  22 x 65 = 1430 calorieën.

Dit is een eenvoudige versie, er zijn uitgebreidere versies te vinden, ook zijn er apps die de caloriebehoefte berekenen voor je.

Koolhydraatarm dieet

De laatste wetenschappelijke onderzoeken, geven de volgende conclusie: een koolhydraatarm voedingspatroon met weinig koolhydraten is veel gezonder dan een koolhydraatrijk dieet. bron

Wat zijn koolhydraten:

Een koolhydraatarm dieet is een voedingspatroon waarbij je weinig energie, gemiddeld zo’n 20-25% uit koolhydraten haalt. Dat komt neer op ongeveer 100 gram koolhydraten per dag. Wanneer je intensief sport mag het meer zijn dan 100 gram.

Het resultaat van 100 gram koolhydraten per dag is dat je je insuline gevoeligheid van je lichaam hersteld, en als prettige bijkomstigheid, dat je ook nog overtollig lichaamsvet verbrand

Ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is een koolhydraat-arm dieet waarbij ongeveer 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat houdt ook in dat er weinig eiwitten en koolhydraten (20%) gegeten worden. Het dieet leg de focus op vet als primaire energiebron. Het brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. Dit betekent zoveel als: je verbrandt vet.

Daardoor krijgt het lichaam onvoldoende energie uit glucose voor de basisfuncties. Je hersenen kunnen bijvoorbeeld niet vet als energiebron gebruiken. Als reactie gaat de lever over op het afbreken van vetten, waarna er ketonen in het lichaam komen. Deze ketonen worden vervolgens gebruikt als energiebron.

Volgens sommige theorieën zou je lichaam zelfs vet gaan gebruiken als brandstof zodra je veel minder op koolhydraten leunt. Dit zou je fysieke en mentale prestaties verbeteren, je eetlust reguleren, je insulinegehalte verlagen en weerstand verhogen.

Ketonen buikvet

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat ketose ervoor kan zorgen dat buikvet veel sneller verdwijnt. Bij mannen is aangetoond dat dit zelfs drie keer zo snel kan gaan als bij een normaal dieet. bron

Koolhydraten hebben de eigenschap dat ze veel vocht vasthouden in het lichaam. Twee tot drie kilo is niet ongewoon. Het bereiken van een ketogene toestand zorgt ervoor dat je deze extra kilo’s binnen een paar dagen moeiteloos kwijtraakt.

Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

We raden aan om een selectie van deze voedingsmiddelen aan je dagelijkse dieet toe te voegen.

 • Avocado
 • Bonen en linzen.
 • Zoete aardappelen
 • Noten en zaden
 • Bessen
 • Bladgroentes
 • Appels
 • Bananen
 • Selderij
 • Schelpdieren
 • Kersen

Intermittent fasting

Intermittent fasting is geen dieet. Het schrijft niet voor wat je eet maar wanneer en hoe lang je wel en niet eet. Er zijn verschillende vormen maar in het algemeen eet je alleen tussen bepaalde tijden (eetvenster genoemd), en vast je tijdens de overgebleven tijd. Bij het vasten eet je niets maar mag je wel nog water, thee of koffie drinken.

Volgens Mark Mattson, neuroscientist aan het New England Journal of Medicine, is de conclusie dat Intermittent fasting werkt!Bron

Volgens de wetenschap helpt Intermittent fasting niet alleen gewicht te verliezen, het verbetert ook je bloedsuikerspiegel, verkleint de kans op hartziektes en volgens neuroloog Mark Mattsons onderzoek kan het zelfs de kans op neurogeneratieve ziektes zoals Alzheimer en Parkinson verminderen.

Intermittent fasting Schema

Intermittent fasting houdt in dat je een bepaalde deel van de dag/week wel eet en een bepaald deel niet.

Hier alle schema’s op een rij:

 • Het 13/11 schema: 13 uur vasten en 11 uur eten (elke dag)
 • Het 14/10 schema: 14 uur vasten en 10 uur eten (elke dag)
 • Het 16/8 schema: 16 uur vasten en 8 uur (elke dag)
 • Het 20/4 schema: 20 uur vasten en 4 uur (elke dag)
 • OMAD schema: Eén maaltijd per dag (elke dag)
 • 36-uur vasten: Eens per week een hele dag vasten
 • Het 5/2 schema: 5 dagen eten en 2 dagen (elke week)
 • Om-en-om: Om-en-om een dag eten en een dag vasten

16/8 Intermittent fasting

Uit een studie, waarbij deelnemers de 16/8 schema van periodiek vasten moesten volgen, bleek ook dat vasten goed is voor de vetverbranding.

Bijkomend voordeel was dat zowel de spiermassa als de spierkracht behouden bleef (bron).

Intermittent fasting ervaringen

Op internet en Facebook zijn vele goede ervaringen te lezen.
Hierbij 2 positieve ervaringen:

Intermittent fasting ervaring 1:

Na 1 week was ik al 1,7 kilo kwijt! Na één week is mijn gewicht van 72 kg naar 70,3 kg gegaan. Mijn buik is veel minder opgeblazen en qua buikomvang ben ik van 95 cm naar 92,5 cm gegaan. Dat is een wezenlijk verschil waar ik enorm blij mee ben. Ik wil graag werken naar een buikomvang van 90 cm en een gewicht van 65 kg. Dat is een gezond gewicht bij mijn lengte. Ik was bang dat ik de hele dag honger zou hebben, toch viel me dit reuze mee en gaat intermittent fasting me erg gemakkelijk af. Net voordat het acht uur is eet ik nog een heerlijk stukje chocolade en drink een warme kop thee. Daarna poets ik mijn tanden en drink ik de rest van de avond water. In het begin was het wennen om de gewoonte van de hele dag eten te doorbreken maar honger had ik niet. Wel merkte ik dat mijn maag nog moest wennen, die was natuurlijk gewend om de hele dag voedsel te hebben. Nu na 6 weken is dat helemaal verdwenen en is intermittent fasting onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine.

Intermittent fasting ervaring 2:

Toen ik begon met deze manier van afvallen zat ik op de 64 kilo (lengte 1.68). Inmiddels zit ik op de 60 kilo! Geen gigantische cijfers maar ik ben dan ook zeker geen voorstander van een crash dieet. Wanneer je gewoon netjes en rustig afvalt, zal dit op de langere termijn ook het beste resultaat hebben. Ik ben dus heel erg blij! Ik ben benieuwd naar hoe het de komende tijd zal gaan. Ik ben zo gewend aan het niet ontbijten dat ik vrijwel zeker weet dat ik dit erin zal houden. Mijn stiekeme wens is om terug te gaan naar de 54 kilo die ik voor mijn beide zwangerschappen woog, maar iets in mij zegt dat dit niet helemaal reëel is.

Intermittent fasting menu

Een voorbeeldmenu bij de 16/8 methode

Dagmenu

12:00 ontbijt: Kwark met banaan, havermout en walnoten
14:00 lunch: Quinoa salade met avocado, ei en zongedroogde tomaten
16:00 tussendoortje: Stuk fruit naar keuze
18:00 diner: Zalm met zoete aardappel en gestoomde groenten
19:45 tussendoortje: Handje ongebrande en ongezouten noten

Intermittent fasting en alcohol

Wanneer je aan intermittent fasting doet is het de bedoeling dat je geen calorieën binnen krijgt gedurende de tijd dat je niet eet. Wanneer je dit wel doet, heeft het vasten geen nut. Drink daarom geen alcohol in je vastenperiode.

Op het moment dat je wel alcohol drinkt tijdens je vastenperiode, went je lichaam niet aan het feit dat het een bepaalde tijd geen voedingsstoffen krijgt. Dat zorgt er weer voor dat de vetverbranding niet op de juiste manier gestimuleerd wordt

Alcohol zorgt er daarnaast voor dat je sneller trek krijgt. Daarom heb je tijdens het drinken vaak zin in nootjes of chips, bittergarnituur of een kaasplankje. Dit wordt dus niet verbrand, maar omgezet in vet.

Intermittent fasting en darmen

Intermittent fasting kan gunstige gezondheidseffecten hebben op de darmen en klachten zoals gasvorming, opgezette buik, diarree, obstipatie verminderen. De gedachte hierachter is dat je darmen een aantal uren de tijd krijgen om te herstellen voordat er weer gegeten wordt.

Appel ei dieet

Dit is eigenlijk een soort detox, wij hebben zelf geen ervaring met dit appel ei dieet. Het dieet houd in dat je in 5 dagen, verdeeld over de dag, per dag 18 eieren (gebakken of gekookt zonder eigeel), 6 Granny Smith appel (met kaneelpoeder) eet, en daarnaast 3 liter water drinkt.

Je eet de appels en eieren volgens het volgende schema:
07.00 uur 1 Granny smith appel en 3 eieren
10.00 uur 1 Granny smith appel en 3 eieren
13.00 uur 1 Granny smith appel en 3 eieren
16.00 uur 1 Granny smith appel en 3 eieren
19.00 uur 1 Granny smith appel en 3 eieren
22.00 uur 1 Granny smith appel en 3 eieren

Eieren zijn zonder ei geel.
Je kan het ei ook bakken met kruiden/olijfolie.

Wanneer het heel erg moeilijk wordt kan je in de avond gebakken groene groenten erbij doen.

Het appeldieet is effectief omdat het je metabolisme stimuleert waardoor de voedingsmiddelen sneller worden verwerkt, met als gevolg dat je meer calorieën verbruikt. Daardoor kun je buikvet sneller en effectiever verbranden.

Appels zijn één van de meest heilzame vruchten, enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Levert weinig calorieën
 • Helpt vocht te verwijderen uit het lichaam
 • Beschermt je darmslijmvlies
 • Zuivert je bloed
 • Bevat antioxidanten

Buikvet verbranden oefeningen

De buikspieren zijn een belangrijke spiergroep. Spieren moet je regelmatig trainen. Om een platte en strakke buik te kunnen krijgen kan je starten met de volgende oefeningen.

Over de schrijver
Aangenaam, ik ben Ruud Verschoor. Ik heb een passie voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De combinatie tussen fysiek en mentaal vindt ik fascinerend en daar begeleid ik vele mensen mee. Voeding - Beweging - Mindset
Reactie plaatsen

Interessante informatie voor jou!

Afvallen

De lekkerste recepten om af te vallen maar toch lekker te blijven eten

Bewegen

Als je diabetes hebt, verkleint bewegen de kans op lichamelijke gevolgen van diabetes

Producten

Glucosemeters, teststrips, lancetten & meer. Voordeliger dan de apotheek