Heb je diabetes? Dan heeft jouw lichaam moeite om het bloedsuikergehalte in…"/>
Heb je diabetes? Dan heeft jouw lichaam moeite om het bloedsuikergehalte in…"/>
Afvallen met diabetes

Diabetes en afvallen, hoe doe je dat?


Heb je diabetes? Dan heeft jouw lichaam moeite om het bloedsuikergehalte in evenwicht te houden. Vandaar dat diabetes ook wel bekend staat onder de naam suikerziekte. De verstoring van het bloedsuikergehalte in het lichaam wordt veroorzaakt door een tekort aan het hormoon insuline. Mensen met diabetes type 1 moeten insuline inspuiten of een insulinepomp dragen om dit verschil op te heffen.

Wanneer het om diabetes type 2 gaat is afvallen echter vaak voldoende om ervoor te zorgen dat jouw lichaam weer voldoende insuline aanmaakt. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij moeten afvallen met diabetes. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk alles over afvallen met diabetes.

Afvallen met diabetes

Wat is de beste aanpak?

Mensen die kampen met overgewicht en diabetes type 2 hebben, doen er goed aan om aan de slag te gaan met hun gewicht. Afvallen met diabetes kan er namelijk voor zorgen dat bepaalde verschijnselen van de suikerziekte verdwijnen. In het meeste gunstige geval slaag je er zelfs in om diabetes om te keren. In dat geval maakt jouw lichaam weer voldoende insuline aan, waardoor een medicijn niet langer noodzakelijk is. Afvallen met diabetes is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom vertellen wij je hier wat de beste aanpak is voor afvallen met diabetes.

Indien je wilt afvallen met diabetes, kun je er het beste voor zorgen dat je voedsel eet met zo weinig mogelijk koolhydraten. Laat bij voorkeur vooral de geraffineerde koolhydraten en suikers staan wanneer je kilo’s wilt verliezen. Dergelijke koolhydraten tref je onder andere aan in snoep, chips en frisdrank, maar ook in wit brood, witte rijst en pasta. Beperk daarnaast het eten van cornflakes, koekjes en zoete toetjes en drink ook geen vruchtensappen. Al deze producten bevatten namelijk behoorlijk wat koolhydraten.

Waarom weinig koolhydraten?

Waarom je deze producten met koolhydraten het beste kunt laten liggen? Omdat ze weinig voedingsstoffen bevatten en daarnaast niet verzadigen. Wil je afvallen met diabetes? Vervang de koolhydraathoudende producten dan zoveel mogelijk door fruit, groente en volkoren producten. Wanneer je erin slaagt om producten met koolhydraten te laten staan en vooral koolhydraatarme producten te eten, werpt afvallen met diabetes sneller zijn vruchten af.

Diabetes en voeding

Heb je diabetes? Dan is het vaak lastig om in te schatten wat je wel en wat je niet mag eten. Wanneer je kilo’s wilt verliezen, is het zaak om zo gezond mogelijk te eten. Dit betekent dat je zoete producten dus zoveel mogelijk links moet laten liggen. Eet je geregeld een snoepje of koekje als tussendoortje? Of trek je in de avond graag een zak chips open? Doe dit niet wanneer je wilt afvallen met diabetes. Vervang deze tussendoortjes liever door een stuk fruit of eet een volkoren cracker of boterham.

Kijk echter niet alleen naar de koolhydraten wanneer je wilt afvallen met diabetes. Richt je bij voorkeur ook tot het aantal calorieën in de voeding. Wanneer je minder calorieën binnenkrijgt, val je namelijk ook af. Vind je het lastig om het aantal calorieën in jouw voeding te verminderen? Probeer het dan eens met behulp van de Schijf van Vijf. Dit hulpmiddel helpt jou bij het maken van bewuste keuzes voor wat betreft diabetes en voeding. Wanneer je structureel voor producten met minder calorieën kiest, zorgt dit er binnen de kortste keren voor dat je kilo’s verliest.

Diabetes type 2 recepten

Voor de ene persoon is afvallen met diabetes makkelijker dan voor de ander. Er zijn mensen met diabetes type 2 die gewicht verliezen door zich aan de Schijf van Vijf te houden. Dit werkt echter niet voor iedereen. Heeft dit hulpmiddel voor jou ook geen effect? Of vind je dat het te lang duurt voordat je gewicht verliest? Geen probleem, want je kunt in dat geval terugvallen op diabetes 2 recepten.

Tegenwoordig is het niet bepaald lastig meer op diabetes type 2 recepten te vinden. Er zijn verschillende mensen die zich hebben gespecialiseerd in recepten voor diabetes. Zo vind je op deze site bijvoorbeeld de nodige recepten om afvallen met diabetes makkelijker te maken. Er zijn hier onder meer recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten en nagerecht te vinden. Ben je vegetarisch? Ook dat is geen probleem. Vandaag de dag zijn er ook allerlei diabetes type 2 recepten die geheel gericht zijn op vegetariërs. Kortom: voor iedereen is er dus wel een passend diabetes type 2 recept te vinden.

Koolhydraatarm dieet

We haalden eerder in deze tekst al aan dat afvallen met diabetes makkelijker gaat wanneer jouw lichaam minder koolhydraten binnenkrijgt. In de praktijk blijkt echter dat mensen met suikerziekte het lastig vinden om producten met koolhydraten links te laten liggen. Logisch, want het is niet makkelijk om een lekker koekje, een snoepje of een beetje chips te weerstaan. Betrap jij jezelf ook regelmatig op het eten van te veel koolhydraten? Dan is een koolhydraatarm dieet iets voor jou.

Een koolhydraatarm dieet is uitermate geschikt voor mensen die willen afvallen met diabetes. Het is echter niet aan te raden om op eigen houtje te besluiten zo’n dieet te volgen. Wanneer je dit wel doet, bestaat de kans dat je voor een verkeerde aanpak kiest. Daarbij komt dat een koolhydraatarm dieet misschien wel niet geschikt is voor jou.

Een aanrader is bijvoorbeeld dit ketogeen dieet, dit is ook laag in koolhydraten en heeft fantastische resultaten.
De Keto Revolutie is hét meest complete Nederlandse pakket om het ketodieet te volgen.

 

 

Diabetes kookboek

Voor mensen met diabetes is het beter om bepaalde producten niet of zo min mogelijk te eten. Dit bevordert namelijk het afvallen met diabetes. Het is echter geen pretje om altijd maar hetzelfde te eten. Gelukkig hoeft dit ook niet. Je kunt namelijk ook afvallen met een diabetes kookboek. Er zijn vandaag de dag verschillende diabetes kookboeken te koop. Let echter wel goed op dat het ook daadwerkelijk een kookboek voor mensen met diabetes betreft.
Dit is een echt het ultieme kookboek, de Afslank Receptenbijbel.

 

Koop een diabetes kookboek alleen wanneer je zeker weet dat deze geschikt is voor mensen met suikerziekte. Twijfel je hieraan? Richt je dan tot bekende instanties voor mensen met diabetes. Zo biedt het Diabetes Fonds bijvoorbeeld een diabetes kookboek aan. Door te kiezen voor het juiste kookboek wordt afvallen met diabetes een stuk makkelijker.

Over de schrijver
Aangenaam, ik ben Ruud Verschoor. Ik heb een passie voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De combinatie tussen fysiek en mentaal vindt ik fascinerend en daar begeleid ik vele mensen mee. Voeding - Beweging - Mindset
Reactie plaatsen

Interessante informatie voor jou!

Afvallen

De lekkerste recepten om af te vallen maar toch lekker te blijven eten

Bewegen

Als je diabetes hebt, verkleint bewegen de kans op lichamelijke gevolgen van diabetes

Producten

Glucosemeters, teststrips, lancetten & meer. Voordeliger dan de apotheek