Hoge suikerspiegel verlagen

10 Tips om je Bloedsuiker te Verlagen.

Wanneer je last hebt van diabetes dan heeft je lichaam problemen om insuline aan te maken of op te nemen. Het gevolg van het minder goed of helemaal niet meer in staat om insuline aan te maken of op te nemen door je lichaam, krijg je problemen met je bloedsuikerspiegel.

Je lichaam regelt normaal gesproken heel goed zelf de hoeveelheid insuline die nodig is om de koolhydraten die jij eet om te zetten in brandstof voor je cellen.

Hier ligt de kern van het probleem voor mensen met diabetes: als je medicijnen slikt of insuline spuit moet jij zelf de inname van suiker proberen te koppelen aan de juiste hoeveelheid insuline.

Heel veel mensen met diabetes hebben hierdoor last van enorme schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Schommelingen in je bloedsuikerspiegel zijn erg slecht voor je lichaam en hierdoor ontstaan de aan diabetes gerelateerde klachten.

Gelukkig kun je zelf een heleboel doen om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en te verlagen!

Afkicken van suiker

Suiker is een zoete stof die van nature voorkomt in plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit. Suikers zijn simpele koolhydraten, wat betekent dat ze snel in het lichaam worden opgenomen en je een snelle energiepiek geven.

Naast de van nature aanwezige suikers in bijvoorbeeld fruit en groenten, zijn er ook geraffineerde suikers, zoals tafelsuiker.

Suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel!

Bewerkte voeding zit boordevol suikers.

Glucosestroop wordt vaak aan voedingsmiddelen toegevoegd, je zou het niet verwachten, maar glucosestroop wordt standaard toegevoegd aan producten zoals: Yakult, Sourcy vitamin water, tonijnsalade, La Chouffe bier, fuet, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Lees altijd de verpakking van voedingsmiddelen.

In de verkrijgbare voedingsmiddelen zit zoveel suikers verwerkt wat zeer slecht is voor mensen met diabetes.

Maar ook als je geen diabetes hebt, krijg je veel meer suikers binnen dan gezond voor je is.

De beste manier om suikers te verminderen is om zoveel mogelijk verse producten te kopen. Liefst biologisch.

Tip!
Vermijd suikers door geen frisdrank meer te gebruiken. In plaats hiervan drink je water uit de kraan of fles.
Stop ook met het drinken van kant en klaar sapjes, je kunt beter zelf die sapjes maken met een blender.

Wat is de beste blender?

Het voordeel van zelf sapjes maken met je blender is dat je hiermee ook de vezels uit het fruit binnenkrijgt. Fruit bestaat naast suiker namelijk ook uit belangrijke voedingstoffen als vitamines, vezels en mineralen. De vezels zorgen ervoor dat niet alle suikers opgenomen worden.

Hoeveel suikers mag je per dag? Volgens het diabetesfonds is dat 12,5 suikerklontjes per dag voor vrouwen en 15 suikerklontjes per dag voor mannen. Daar zitten we behoorlijk boven. Nederlanders eten gemiddeld 20 suikerklontjes aan vrije suikers per dag.

Over de schrijver
Aangenaam, ik ben Ruud Verschoor. Ik heb een passie voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De combinatie tussen fysiek en mentaal vindt ik fascinerend en daar begeleid ik vele mensen mee. Voeding - Beweging - Mindset
Reactie plaatsen

Interessante informatie voor jou!

Afvallen

De lekkerste recepten om af te vallen maar toch lekker te blijven eten

Bewegen

Als je diabetes hebt, verkleint bewegen de kans op lichamelijke gevolgen van diabetes

Producten

Glucosemeters, teststrips, lancetten & meer. Voordeliger dan de apotheek